Onze begeleiders.


logo van Twin-travel

Wie zijn onze begeleiders?

Onze begeleiders zijn mensen die het belangrijk vinden dat ook visueel gehandicapten op vakantie kunnen. Daarnaast vinden ze het leuk om andere mensen te ontmoeten, samen mooie excursies of wandelingen te maken en waar nodig de helpende hand te bieden. Verder zijn ze bereid er vrije dagen voor op te nemen én ze zijn bereid om een deel van de reiskosten te betalen. Bij stedenreizen, excursievakanties en wandelvakanties gaat er meestal voor iedere visueel gehandicapte 1 begeleider mee. Bij tandemvakanties gaat er per 3 of 4 visueel gehandicapten 1 begeleider mee, maar hebben we overdag zoveel vrijwilligers dat er voor iedere visueel gehandicapte 1 zogenaamde voorfietser is. Tijdens iedere vakantie is 1 van de begeleiders tevens reisleider.

Wat doen onze begeleiders?

Begeleiders kunnen u een hand of arm geven tijdens het lopen in een vreemde omgeving, zij kunnen vertellen over de omgeving en zij kunnen dingen laten zien en voelen die u interessant vindt. Ook kunnen ze teksten voorlezen uit een reisgids. Verder kunnen begeleiders u helpen bij het in- en uitstappen van trein of bus, met het aangeven hoe de hotelkamer en de badkamer er uit zien, met het zoeken van iets dat u kwijt bent, met het kopen van souvenirs, met het kopen en schrijven van briefkaarten, met het opnemen of wisselen van geld, enz.

Wilt u ook begeleider worden...?

Wilt u als begeleider mee met Twin-travel, vraag dan met het reactieformulier of per email (zie hiervoor de pagina met onze adresgegevens) de uitgebreide informatie voor begeleiders aan.

Ervaringen van begeleiders

Wilt u meer lezen over het begeleiden van visueel gehandicapten bij Twin-travel, lees hier ervaringen van onze begeleiders.


Terug naar boven

Terug naar index-pagina

Reageer