010-714 25 04 Ma t/m vrijdag van 09:00-17:00
Facebook

Menu

Wie zijn onze begeleiders?

De begeleiders van Twin Travel zijn mensen die het belangrijk vinden dat ook visueel gehandicapten op vakantie kunnen. Daarnaast vinden ze het leuk om andere mensen te ontmoeten, samen mooie excursies of wandelingen te maken en waar nodig de helpende hand te bieden. Verder zijn ze bereid er vrije dagen voor op te nemen én ze zijn bereid om een deel van de reiskosten te betalen. Op de vakanties die we aanbieden gaat er voor iedere visueel gehandicapte 1 begeleider mee. De begeleiders hebben geen vaste deelnemer (blinde of slechtzienden), maar rouleren met elkaar. Ieder dagdeel of iedere dag begeleid wordt de blinde deelnemer dus begeleid door een andere begeleider. Tijdens iedere vakantie is 1 van de begeleiders tevens reisleider.

Wat doen onze begeleiders?

Begeleiders organiseren gezamenlijk excursies en de activiteiten tijdens de reis. Maar de begeleiders zijn natuurlijk meer dan een reis gids. Zij kunnen je een hand of arm geven tijdens het lopen in een vreemde omgeving, zij vertellen over de omgeving en zij laten dingen zien en voelen die u interessant vindt. Ook kunnen ze teksten voorlezen uit een reisgids. Afhankelijk van de situatie en de wensen helpen begeleiders bij het in- en uitstappen van trein of bus, met het aangeven hoe de hotelkamer en de badkamer er uit zien, met het zoeken van iets dat je kwijt bent, met winkelen en het kopen van souvenirs, het kopen en schrijven van briefkaarten en helpen bijvoorbeeld bij betaaltransacties.

Zelf je eigen begeleider meenemen kan ook

Heb je een ziende partner en ga je graag samen op vakantie, dan is het natuurlijk mogelijk om samen deel te nemen aan een reis van Twin Travel. Ook bij boeking met eigen begeleider ben je verplicht aan te geven wat je beperkingen en zorgvraag is. Boekt je mét een eigen begeleider, dan is deze persoon goedziend en verplicht hij of zij zich om jou tijdens de gehele vakantie en activiteiten te begeleiden. Je kunt dan geen geen beroep doen op de Twin Travel begeleiders, maar uiteraard wel op de reisleider! Indien je veel hulp en begeleiding nodig hebt, dan zijn er ook mogelijkheden om deel te nemen met je eigen begeleider. In zo'n geval dien je bij ons een verzoek in voor deelname.

Wil je ook begeleider worden...?

Ben jij behulpzaam, sociaal, reislustig en wil je als begeleider mee met Twin Travel om de blinde deelnemers een leuke vakantie te bieden, neem dan contact met ons op.
Wil je liever het vakantieprogramma per post ontvangen?