010-714 25 04 Ma t/m vrijdag van 09:00-17:00
Facebook

Menu

Wie is Twin Travel?

Twin Travel is een reismerk van SET-Reizen en gespecialiseerd in begeleide vakanties voor blinden en slechtzienden. Samen met de begeleiders van Twin Travel kun je tijdens de reizen uitstapjes en excursies ondernemen, nieuwe culturen ontdekken, lekker wandelen of fietsen, mooie steden bezoeken, eten op een gezellig terrasje en andere mensen leren kennen.

Tijdens een vakantie van Twin Travel ontmoet je een gevarieerd gezelschap: werkenden, alleenstaanden, getrouwden, ouderen, jongeren, blinden, slechtzienden, zeer slechtzienden, mensen die vanaf de geboorte visueel gehandicapt zijn, mensen die pas op latere leeftijd blind of slechtziend zijn geworden. Kortom, van alles wat, maar altijd zijn het mensen die zin in vakantie hebben!

Op alle vakanties zorgt Twin Travel voor voldoende begeleiders, maar je kunt ook je eigen begeleider meenemen.

Voordelen

25 jaar ervaringErvaren begeleiders1 op 1 begeleidingKleine groepenBreed reisprogrammaLeuke bestemmingenVakanties in alle seizoenenOok dagactiviteitenAangesloten bij SGR

Geschiedenis van Twin Travel

In de jaren tachtig werd door de vakantieafdeling van de NVBS, de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden, jaarlijks een aantal binnenlandse vakanties georganiseerd. Er waren echter blinden en slechtzienden die wel eens wat anders wilden. Onder de bezielende leiding van Bas Barendregt besloten zij in hun vrije tijd een aantal buitenlandse vakanties te gaan organiseren. Stichting B&S-travel werd door hun opgericht om deze reisactiviteiten naar buitenlandse bestemmingen voort te zetten.

Begin jaren negentig organiseerde B&S-travel ongeveer 25 vakanties per jaar en de NVBS ongeveer 6 vakanties per jaar. Om de krachten, de kennis én de financiële middelen te bundelen zijn de vakanties van deze beide partijen op 1 januari 1995 ondergebracht bij de speciaal daarvoor opgerichte Stichting Twin-travel.

In 2017 heeft Stichting Twin-travel de samenwerking opgezocht met SET-Reizen om de reisactiviteiten van Stichting Twin-travel in de toekomst voort te kunnen zetten. Sinds eind 2018 is Stichting Twin-travel officieel geen reisorganisatie meer en zijn de statuten van de stichting gewijzigd. Sindsdien organiseert SET-Reizen onder eigen naam de vakanties van Twin Travel.
Wil je liever het vakantieprogramma per post ontvangen?