Reisverhalen


logo van Twin-travel

Regelmatig ontvangt Twin-travel verslagen van de reizen, die wij organiseren. Daarnaast staan er wel eens berichten in de krant over onze organisatie. Hieronder een overzicht van deze verslagen en berichten.
Ook voor blinden is de Achterhoek mooiDoor FRANS KOOLEN in de GelderlanderZeddam, en dan met name hotel Aaldering, is zo langzamerhand een belangrijke pleisterplaats voor visueel gehandicapte vakantiegangers. Deze week streek alweer voor het zesde achtereenvolgende jaar een gezelschap blinde en slechtziende reizigers neer in het hotel. De twaalf toeristen waren in Zeddam voor een fietsvakantie.Ze maakten sinds zondag dagelijks samen met een vrijwilliger als 'voorrijder' tandemtochten van zestig kilometer door de Achterhoek.

De fietsvakanties worden georganiseerd door de stichting TWIN-travel, een reisbureau dat zich heeft toegelegd op vakanties voor slechtzienden en blinden.Gisteren was het alweer de laatste dag dat het gezelschap een dagtrip door de Achterhoek maakte.De 71-jarige Arie Groenenberg en Joost Schreurs (32) hebben er in ieder geval van genoten."Ik was twee jaar geleden ook hier. Het is hartstikke goed, nou, nou, nou. Het is een prachtige omgeving", zegt Joost Schreurs, die nog "een beetje kan zien." Hij is wel blij dat het niet meer zo warm is. Schreurs heeft al tochtjes door het Montferland gemaakt en is onder andere in Azewijn en Megchelen geweest.Hij fietste in het verleden onder andere al eens door de Dordogne. In Ierland deed hij mee aan een wandelvakantie.
"Dat vond ik niet zo leuk. Ik ben geen goede wandelaar."De 32-jarige inwoner van Driebergen groeide op in de Achterhoek. Hij is geboren in Doetinchem. Schreurs is vol lof over de vakantie in zijn geboortestreek. De voorrijders, die als vrijwilliger met de visueel gehandicapte meefietsen, noemt hij fantastische mensen. "We vertrekken zo rond tien uur en komen rond vijven weer terug. Dan ben ik toch de hele dag onder de pannen. En 's avonds vermaak ik me ook prima. Zaterdag ben ik naar het ballooning geweest", zingt hij de lofzang over het weekje Zeddam .Ook Arie Groenenberg laat zich uitermate positief uit over de vakantie in de Achterhoek.
Hij is al voor de derde keer in hotel Aaldering in Zeddam . "Het maakt wel niet zoveel meer uit waar ik ben, want ik zie geen blaadje meer. Als ik maar buiten ben. Daar geniet ik gewoon van. En het eten en drinken hier in het hotel is ook goed."Dat er elke keer een andere voorrijder meegaat, vindt de 71-jarige eigenlijk alleen maar een voordeel. "Anders ben je zo uitgepraat."Groenenberg komt uit Aalsmeer en heeft zijn eigen tandem bij zich. "Fietsen is de beste manier om je als blinde te ontspannen. Als je de wind om je oren voelt. Ik maak thuis ook uitstapjes met stichting De Frisse Wind. Ik ben ook wel eens op een wandelvakantie geweest. Maar een hele dag lopen, dat zit er niet meer in."Ook hij is zeer te spreken over de voorrijders. Al zijn ze als ze voor het eerst meegaan wel eens te bezorgd."Maar dat kun je die mensen niet kwalijk nemen. Ze beseffen niet dat we nog best veel kunnen. Het is geweldig geweest en de verzorging was prima. Ik kom als mijn gezondheid het toelaat, volgend jaar zeker weer." Schreurs sluit zich meteen bij die laatste opmerking aan. "Of ik terugkom? Zeker wel, tuurlijk."


Terug naar het overzicht


Terug naar boven

Terug naar index-pagina

Reageer