Reisverhalen


logo van Twin-travel

Regelmatig ontvangt Twin-travel verslagen van de reizen, die wij organiseren. Daarnaast staan er wel eens berichten in de krant over onze organisatie. Hieronder een overzicht van deze verslagen en berichten.
Met Twin wandelen in Luxemburg


Wandelen is heerlijk, en wandelen in bergachtig gebied is heel bijzonder. Stijgend en dalend over een bospaadje, een open weggetje of een rotspad heb je alle tijd om te ervaren hoe mooi de natuur om je heen kan zijn. Het zingen van de vogels, het onverwacht ruisen van een bergbeekje, het klateren van een waterval: het zijn slechts een paar voorbeelden van indrukken die je al wandelend kunt opdoen, ook als je niet of niet goed kunt zien.


Omdat ik heel graag weer een weekje de heuvels/bergen in wilde, besloot ik met Twin-travel mee naar Luxemburg te gaan. Met een groep van 17 reizigers (8 visueel gehandicapten en 9 goedzienden, inclusief een geweldige reisleidster), maakten we 6 prachtige en afwisselende dagtochten in Klein-Zwitserland, misschien wel het mooiste deel van Luxemburg. Tijdens zo’n reis ontmoet je altijd weer nieuwe, interessante mensen en ontstaan er niet zelden bijzondere gesprekken, ook omdat je elke dag met iemand anders wandelt. Ook nu was het contact met de medereizigers zeer ongedwongen en prettig.


Na een dag wandelen was er altijd tijd om je, voor het diner, even rustig terug te trekken op de hotelkamer of op een verscholen plekje in de tuin. Even tot rust komen, een boek lezen, de dag overdenken, even op jezelf zijn. Het diner zelf was overigens steeds uitstekend verzorgd en met liefde bereid.


Natuurlijk kan ik hier niet te uitvoerig zijn, maar één bijzondere ervaring uit deze vakantie wil ik graag met u delen. Samen met één van de begeleiders heb ik op een avond na het diner een korte wandeling in volkomen stilzwijgen gemaakt. Wat je dan allemaal waarneemt en wat er vanuit de stilte tot je komt is bijna niet te beschrijven, maar het was zeer indrukwekkend; iets dat ik nooit meer zal vergeten.


Misschien heeft dit verhaal u nieuwsgierig gemaakt naar wat Twin-travel allemaal te bieden heeft. Ik zou zeggen, ga een keer mee met een vakantie of een dagtocht en maak kennis met deze bijzondere reisorganisatie!Mirjam Boers (31, blind)
Terug naar het overzicht


Terug naar boven

Terug naar index-pagina

Reageer