Reisverhalen


logo van Twin-travel

Regelmatig ontvangt Twin-travel verslagen van de reizen, die wij organiseren. Daarnaast staan er wel eens berichten in de krant over onze organisatie. Hieronder een overzicht van deze verslagen en berichten.
Met Twin Travel naar Zuid-Oost India


Reisverslag van Veronique van VelzenHet is najaar 2011. De reis is geboekt. De reisgids en een boek over India heb ik binnen, ik vind het heerlijk om er in te lezen. Dit ga ik beleven, hier ga ik heen in januari 2012. Maar dan blijkt gaandeweg hoe lastig de visumaanvraag is. Ik moet naar de fotograaf voor twee dure pasfoto’s van een niet-standaard formaat. Mijn paspoort dat net geen zes maanden meer geldig is na terugkomst uit India moet vernieuwd. Personeelszaken flanst een werkgeversverklaring in het Engels in elkaar. Mijn altijd hulpvaardige Mum zet haar Mavo-Engels zo goed mogelijk in en helpt me vlijtig met het invullen van de benodigde formulieren op Internet. Door de werkgeversverklaring kom ik er niet onderuit ook in te vullen dat ik bij de politie werk, en hup, daar klapt weer een extra formuliertje open. Mijn naam typen we in het vakje zoals in het voorbeeld.
Toen kon de brief dan eindelijk aangetekend naar het Visumbureau. En… we kregen de aanvraag terug omdat de naam in het verkeerde vakje stond. Tante Lidi, die al vertrouwd is met het aanvragen van visums, zei dat haar precies hetzelfde gebeurde. Voortaan toch maar het goede voorbeeld volgen: onze intuïtie.

Drie van mijn collega’s buigen zich over de vraag of het derde teken in mijn paspoortnummer een O of een 0 is. Zelfs na het raadplegen van de gemeentelijke basisadministratie komen ze er nog niet uit. Ik opper dat nuop misschien logischer zou kunnen zijn dan nu0p
Mispoes, zo blijkt als ik mijn aanvraag wederom terug krijg.

Ik ben ten einde raad. Wil ik nog wel naar zo’n land, waar ze toeristen die geld komen binnen brengen en spullen komen weggeven, het zo onmogelijk moeilijk maken?

Download hier het hele reisverslag!


Terug naar het overzicht


Terug naar boven

Terug naar index-pagina

Reageer