Reisverhalen


logo van Twin-travel

Regelmatig ontvangt Twin-travel verslagen van de reizen, die wij organiseren. Daarnaast staan er wel eens berichten in de krant over onze organisatie. Hieronder een overzicht van deze verslagen en berichten.
Met Twin Travel is het pas echt vakantie!


Toen ik nog op de basisschool zat, zei ik het al: "Later als ik groot ben, wil ik de hele wereld zien.". Nu, 25 jaar en even zoveel bezochte landen later, ben ik met zeer uiteenlopende gezelschappen en zelfs een aantal keer alleen op reis geweest. De enige reizen waarin ik echt ontspannen van de reis heb kunnen genieten en niet op mijn tenen hoefde te lopen, zijn de reizen met Twin Travel. Mede dankzij Twin Travel heb ik al heel wat bijzondere reizen gemaakt, ben ik met indrukwekkende excursies mee geweest en heb ik onvergetelijke avonturen beleefd. Ik heb een paar dagwandelingen meegemaakt, maar mijn grote voorkeur gaat uit naar excursievakanties en dan het liefst met een groep die alleen uit Twinners (begeleiders en deelnemers) bestaat.Waarom Twin Travel? Twin zorgt voor fantastische begeleiders die mij – zeer slechtziend – vertellen wat er om ons heen te zien is, mij wijzen op bijzondere details die ik anders nooit zou hebben gezien en helpen met foto’s nemen. Het bijzonderste van de Twingroepen is dat er zo snel een vertrouwde en ons-kent-ons sfeer ontstaat tussen begeleiders en reizigers. Bij de combireizen zijn medereizigers vaak verrast als ze horen dat de Twinners elkaar bij het begin van de reis hebben leren kennen of elkaar kennen van andere Twinvakanties. Soms lijken Twinvakanties ook wel op een reünie van eerdere reizen.

Veel reizen heb ik samen met mijn vriend – François van de Laar, blind – gemaakt. Wij vinden het fijn dat wij tijdens de Twinvakanties elk een begeleider hebben. François hoeft dan niet mee te lopen met een begeleidster die het eigenlijk zelf ook niet ziet en ik hoef niets steeds het uiterste te vragen van mijn ogen. We zijn samen met vakantie, maar soms zien we elkaar nauwelijks overdag en moeten we ’s avonds op de hotelkamer echt bijpraten!Mijn eerste reis was met de voorloper van Twin Travel, B&S Travel. In 1994 ben ik met een jongerenreis een week gaan wandelen in Oostenrijk. Ik had nog nooit zo’n lange busreis gemaakt, hoge bergen gezien en in de zomer in de sneeuw gestaan. In 1995 ging ik, eveneens met een jongerenreis, mee met de stedenreis naar Parijs en Versailles. In 2000 wilden een vriendin en ik samen met vakantie naar Portugal. We waren nog nooit samen op reis geweest en we wilden onze waardevolle vriendschap niet op de proef stellen. Twin Travel bood uitkomst. Eenmaal op Cyprus trokken de vriendin en een groepsgenoot elkaar zoveel aan dat ze vanaf die reis samen door het leven gaan. Een prachtige herinnering aan een leuke reis. Wij zijn nog steeds vriendinnen en de reis naar Portugal staat nog steeds op ons verlanglijstje.

In 2002 ging ik met andere vrienden op rondreis van Moskou naar St. Petersburg. In 2003 ging ik met dezelfde vrienden op rondreis naar Portugal. De eerste keer dat ik niet alleen naar Portugal ging. In Fátima kwam ik één van de nonnen uit het huis waar ik tijdens mijn stage heb gewoond, tegen. Deze reis is echter om een andere reden onvergetelijk. Na 2 dagen zagen een paar begeleiders het niet meer zitten met ons als groep en gingen weg. Voor de overgebleven begeleiders betekende dit een extra belasting. Als groep spraken we af dat ieder één of twee dagen met nog een deelnemer met een begeleider meeliep. En dat in een combigezelschap waarvan een paar mensen ook niet blij waren met onze aanwezigheid. Ze vonden dat de hele combigroep door de aanwezigheid van de Twinners werd aangestaard. Een paar groepsgenoten en ik hebben hun mening aardig weten om te buigen. De laatste dagen van de reis hielpen ze zelfs mee met begeleiden!

Vanaf 2005 ga ik jaarlijks mee met Twin Travel, meestal met François, maar soms ook wel alleen of met een vriendin als François niet mee kan of wil. Bestemmingen die ik heb bezocht zijn Venetië (2005); 2006: Hongarije en kerstreis Gran Canaria (zwemmen in zee op 1e kerstdag); 2007: Egypte (tijdens deze Nijlcruise werd de helft van de groep ziek en zelf heb ik mij letterlijk ziek genoten, zoveel moois en indrukwekkends zag ik) en kerstreis Malta; 2008: Noorwegen (met chauffeur die het als cabaretier heel goed zou doen en met zijn verhalen over trollen, de omgeving en eigen belevenissen een feest maakte van de lange busreizen) en een kerstreis naar de Algarve; 2009: dagtocht naar de kaasmarkt in Alkmaar; 2010: Berlijn en Portugal, op de boerderij in de Alentejo); 2011: Krakau (met indrukwekkende bezoeken aan een zoutmijn en Auschwitz en Birkenau) en Sicilië (van zwemmen in de zee tot sneeuwballen gooien bovenop de Etna); 2012: Oekraïne, dagtocht naar Nijmegen en het Azorese eiland São Miguel.

Wij hebben aan alle reizen mooie en goede herinneringen. Onze reishonger is nog lang niet gestild. Ik droom van een reis naar Brazilië, maar in Europa is er ook nog genoeg moois te zien wat ik nog niet heb gezien. Reikhalzend kijken wij altijd weer uit naar het nieuwe reisprogramma van Twin Travel.

HelmaTerug naar het overzicht


Terug naar boven

Terug naar index-pagina

Reageer