Reisverhalen


logo van Twin-travel

Regelmatig ontvangt Twin-travel verslagen van de reizen, die wij organiseren. Daarnaast staan er wel eens berichten in de krant over onze organisatie. Hieronder een overzicht van deze verslagen en berichten.
Wandeling Cuijk-Groesbeek OP zaterdag 24 februari 2007Acht blinden/slechtzienden en acht begeleiders beginnen de dag met koffie en appelgebak bij lunchroom FFW88 in Cuijk, tegenover het NS-station. De weersverwachting is niet geweldig, de kans op neerslag is 90 tot 100%. Maar ach, we komen toch om te wandelen en een buitje zal ons niet deren. Hoewel twee deelnemers daar ’s morgens vroeg thuis nog anders over denken zijn ze toch van verre naar Cuijk gekomen. Hulde, mannen!

Tegen half twaalf gaan we op stap, door het dorpje Cuijk naar het pontje over de Maas. De veerman ziet ons over de dijk aankomen maar vaart toch nog even snel naar de overkant om een paar auto’s op te halen. Merkwaardige actie maar het tarief vergoedt de extra wachttijd: we betalen € 0,20 (ja, de komma staat op de juiste plaats) per persoon. Aan de overkant langs de Maas richting Mook en Middelaar en door het bos naar de Mookerhei. Een paar flinke klimmetjes, met klauterpartijen over omgevallen woudreuzen, glibberen over modderige bospaadjes, maar nog steeds overwegend droog.

Bij restaurant De Plasmolen stoppen voor een pannenkoek of doorlopen? Eerst maar eens verder gaan en na twee kilometer in het bos een geanimeerde discussie over de gemiste kans om een lekkere pannenkoek te eten. Teruggaan of een picknickplaats zoeken in het bos? Toch maar het laatste en dat blijkt later een goede keuze te zijn.

We lopen na de lunch in een stevig tempo door naar Groesbeek. Af en toe valt er een spetter regen, gaan de regenjassen aan maar al even snel ook weer uit want ’s-middags laat de zon zich geregeld zien. Best lekker weer eigenlijk voor de tijd van het jaar! We lopen rond vier uur Groesbeek in, zien de bus (lijn 5) aan komen rijden en mogen van de chauffeur instappen. Net in de bus begint het gigantisch te regenen en dat blijft zo tot we het station in Nijmegen bereiken. Daar nemen we van drie deelnemers afscheid, de anderen gaan mee naar restaurant Ankara voor een drankje en een lekkere maaltijd.

Tijdens de maaltijd komen we natuurlijk nog even terug op de pannenkoek. De beslissing om maar gewoon onze boterhammetjes voor de lunch te nuttigen is achteraf goed geweest want anders zouden we toch zeker nog zo’n anderhalf uur in de stromende regen hebben gelopen. Hulde aan deze vooruitziende geest! De maaltijd wordt afgesloten met thee of koffie (Griekse koffie in een Turks restaurant?). We lopen terug naar het station, nemen afscheid van elkaar. Nou ja, afscheid, in veel gevallen een tot ziens op de volgende dagtocht of vakantiereis. Met een voldaan gevoel keert ieder terug naar huis, een geslaagde dag!

Wim Ritmeijer


Terug naar het overzicht


Terug naar boven

Terug naar index-pagina

Reageer