Reisverhalen


logo van Twin-travel

Regelmatig ontvangt Twin-travel verslagen van de reizen, die wij organiseren. Daarnaast staan er wel eens berichten in de krant over onze organisatie. Hieronder een overzicht van deze verslagen en berichten.
Italië!!!Eigenlijk zijn we niet in Italië geweest, maar in Napoli! Dat is net zoiets als 'ik ben een rotterdammer i.p.v. een Nederlander'.

We waren gezellig met een relaxed groepje van Twin-travel van 10 man, 5 om 5, van alle uithoeken van Nederland. en gingen op excursie vakantie naar de golf van Napels.

We hebben erg lekker weer gehad, de eerste 2 dagen was lekker zweten, boven de 30 graden, dus lekker in het hotel zwembad gezwommen en in de middellandse zee, heerlijk temperatuurtje!
'Savonds kwam er een onweersbui en een nachtje regen, sindsdien hadden we heerlijk weer, het was lekker opgefrist. Toen was het nog maar zo’n 25 graden, hihi, lekker dus, lekker een hele week in korte broek.

Onder andere slenteren over een vulkaan, we hebben op het randje ervan gelopen, hoe speel je met je leven. het was dus erg indrukwekkend en ook erg winderig bovenop, het is zo’n 1300 meter boven de grond. Gelukkig sliep de vulkaan, ook al snurkt hij een beetje, hij was toch lief. Een uitzicht over de middellandse zee met zijn kleine eilandjes waar allerlei legendes en spannende verhalen bij hoort, over piratenschepen, sirenes en volkeren uit vervlogen tijden.

Het hotel, wat 4 sterren heeft, heeft heerlijk voor onze gezorgd, netjes elke dag een ontbijtje, van droog Italiaans brood, wat lekker is met boter en verschillende vruchtensappen, als ananas of meloen. Het was een ontbijtbuffet, met brood, fruit, vieze yoghurt en allerlei crueslies.
's Middags hebben we overal en nergens geluncht, o.a. een overheerlijke lasagne, een beroemde Margarita pizza, een tonijn sandwich (hmmm), en chocomousse toe…..

's Avonds hebben ze 4 gangen; wij aten lekker elke avond in het hotel (halfpension), wat begint met een groente buffet, het meeste gegrild, zoals plakjes courgette, aubergine, champignons, uien, brede sperziebonen, rucola (hmmm), en gewoon sla voor de kleur met tomaat en komkommer, het nodige standaard voedsel, erg lekker allemaal. Dan komt er een voorgerecht, meestal was dat pasta, i.i.g. in mijn geval, en die waren over het algemeen erg lekker, Italië en pasta is één woord kun je wel zeggen, ik heb wel honderd verschillende soorten in de supermarkt zien liggen, erg geinig. Daarna komt er het hoofdgerecht, en je kon trouwens het voor - hoofd en na gerecht uit 3 kiezen, dus het was elke dag weer een leuk spelletje, wat nemen we morgen dan weer. De toetjes bestonden vooral uit ijsjes en cake, zoals babà, erg lekker cakeje doordrenkt van de limoncello! Ook weer een verhaal apart, limoncello is het drankje in Italië, Italië en citroenen (ze zijn er ook zo groot als meloentjes) is ook één woord, en daar word dus ook alles van gemaakt, lekker hoor, overal waar je ook kijkt, zie je citroen bomen, olijven bomen en vijgen bomen, die het hele jaar door vruchten geven. Er is van de week heel wat limoncello naar binnen geklokt.

We hebben tempels gezien, uit allerlei tijden, Romeinse en Griekse tijden.
Ook hebben we heel spannend door de stad pompeie gelopen, met een superleuke nederlandsegids waar wij iedere keer bij een verhaaltje als trouwe hondjes omheen gingen staan, om de verhalen van rond zo’n 80 jaar voor en 80 jaar na het jaar 0, te kunnen luisteren. Ook lagen er nog gipsen afdrukken van de mensen die toen de grote uitbarsting kwam zijn omgekomen, de laatste uitbarsting was pas in 1944, net toen de geallieerden op weg waren naar Nederland.
Aan de stad kun je heel goed zien dat er destijds aandacht en tijd is besteed aan het bouwwerk, alles is enorm en met detail gemaakt, echt vakwerk. Dat alleen is de moeite al waard om te bekijken, ze zijn er zelfs nog steeds aan het uitgraven, op dit moment de venus tempel die blootgelegd werd. Spannend! Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar eigenlijk moet je zelf een kijkje gaan nemen.

Verder zijn we nog in de derde overgebleven en in perfecte staat, paper mill, geweest, waar we ook een super rondleiding hebben gehad van margo (Nederlandse), en zij vertelde ons de geheimen over de originele manier van papier maken, zoals de chinezen ontdekt hebben, heel lang geleden. Pas in het jaar 600 is er door gijzeling van Chinese papiermakers, het geheim ervan de wereld verder in gegaan. Vervolgens hebben we lekker veel gekocht in hun winkeltje, aan origineel papier en pennen zoals het vroeger was.

Het was kortom een week van informatie, met jaartallen en namen. Maar een ding is zeker, genoten en gelachen hebben we, met onze rots Emmy, Hans, Stefanie, Tosca(mijn roommate), Bram, Pim(met een boel nieuwe Napolitaanse cd’s), Willem, Netty, Peter en de mede busreizigers van jong intra. Als ik aan Italië denk, denk ik aan citroenen, stinkende scooters, chaos in het verkeer, flink veel rotsen en muilezelpaadjes(trapjes) zo hoog als de bergen (en vermoeiend…hihi) en huisjes allemaal tegen de bergwanden aangeplakt, alsof er door reuzenhanden met lego is gespeeld. En gekko’s, zwart/groen gestreepte salamanders, die snel tussen onze voeten door liepen tijdens de lunch.

Dit was ff een snelle gedachtenbrij over een weekje in de golf van Napels. Tijdens de week heb ik thuis een kaartje ontvangen van mijn medereizigers van vorig jaar, toen we de rothaarsteig bewandeld hebben in het sauerland, die hun nu hebben afgemaakt, terwijl wij in Napels zaten.

Lieve groetjes van Bianca


Terug naar het overzicht


Terug naar boven

Terug naar index-pagina

Reageer