010-714 25 04 Ma t/m vrijdag van 09:00-17:00
Facebook

Menu

Wie zijn onze reizigers

De vakanties van Twin Travel worden georganiseerd voor mensen met een visuele beperking van 16 tot 96 jaar die niet zelfstandig op vakantie willen of kunnen gaan. Zij hebben begeleiding nodig in verband met hun visuele beperking, maar dienen zelfredzaam en goed mobiel te zijn.

Grote mate van zelfstandigheid vereist

Onder onze begeleiders bevinden zich géén verpleegkundigen of artsen. Als de reiziger tijdens de vakantie medische hulp nodig heeft, dan moet men daar zelf voor zorgen. Wij verwachten van reizigers een grote mate van zelfstandigheid, dat wil zeggen dat wij in ieder geval het volgende verwachten dat je:

  • zelf je koffer kan dragen op het vliegveld of het station
  • na enige instructie zelf de weg vindt naar en op de hotelkamer, eetzaal of de receptie
  • zelf je koffer uit- en inpakt
  • ervoor zorgt op tijd op te staan
  • zorgt voor eigen verzorging zoals wassen, aankleden e.d.
  • zelfstandig van het toilet gebruik kunt maken
  • brood kunt smeren als de begeleiders je het brood en het beleg hebben aangegeven
  • een flexibele instelling hebt (m.b.t. ieders wensen en beperkingen)
  • zich houdt aan belangrijke adviezen (zie reisbescheiden)
  • gemaakte afspraken nakomt


Deelname is niet geschikt voor

Indien je naast een visuele handicap ook een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke handicap heeft, dan ben je niet geschikt voor deelname aan onze reizen. Iedere deelnemer is dan ook verplicht om bij boeking, naast de mate van je visuele beperking, ook eventueel andere beperkingen of gezondheidsklachten te melden.

Zelf je eigen begeleider meenemen kan ook

Een reiziger kan de vakanties van Twin Travel ook boeken met zijn eigen begeleider (vriend(in), familie of partner). Twin Travel is dan niet verantwoordelijk voor de begeleiding van de blinde deelnemer. Je kunt dan dus geen beroep doen op de Twin Travel begeleiders, maar uiteraard wel op de reisleider! Ook bij boeking met eigen begeleider ben je verplicht aan te geven wat je beperkingen en zorgvraag zijn. Boekt je met een eigen begeleider, dan is deze persoon goedziend en verplicht hij of zij zich om jou tijdens de gehele vakantie en activiteiten te begeleiden. Indien je veel hulp en begeleiding nodig hebt, dan zijn er ook mogelijkheden om deel te nemen met je eigen begeleider. In zo'n geval dien je bij ons een verzoek in voor deelname.

Geleidehond meenemen?

Geleidehond meenemen? Twin Travel doet zoveel mogelijk haar best om vakanties te organiseren waar geleidehonden op mee kunnen. Op de meeste Nederlandse bestemmingen zijn er dan ook gelukkig bijna altijd wel mogelijkheden om je geleidehond mee te nemen. Per groep stellen wij wel een maximum van 2 geleidehonden per reisgroep en is de boeking altijd op aanvraag. Soms dient er een toeslag te worden betaald. Op fiets-, excursie-, stedenreizen en bestemmingen in het buitenland is het niet mogelijk om een geleidehond mee te nemen.
Indien wij een boeking met geleidehond accorderen is het volgende van belang. Geleidehonden mogen alleen mee als zij functioneel als een geleidehond gebruikt worden en geen overlast bezorgen aan reizigers, andere geleidehonden of derden. En natuurlijk geldt dat een geleidehondgebruiker zelf verantwoordelijk is voor de verzorging van de geleidehond. Wil je een geleidehond meenemen dan moet je dat vooraf bij boeking vermelden.
Wil je liever het vakantieprogramma per post ontvangen?