Informatie en reisvoorwaarden.


logo van Twin-travel

De Stichting Twin-travel is een landelijke non-profit organisatie die jaarlijks circa 40 vakanties organiseert voor blinden en slechtzienden van 16 tot 96 jaar.
U hoeft niet voor een eigen begeleider te zorgen. Indien u zonder eigen begeleider boekt, dan zorgt Twin-travel voor voldoende begeleiders. U krijgt echter tijdens de vakantie géén vaste begeleider, ieder dagdeel of iedere dag wordt u begeleid door een andere begeleider. In de regel gaat er per 1 blinde en 1 slechtziende 1 begeleider mee. Dat betekent dat een begeleider zijn of haar aandacht altijd moet verdelen over een aantal reizigers.

Heeft u veel hulp en begeleiding nodig, dan raden wij u ten sterkste aan een eigen begeleider mee te nemen. Boekt u mét een eigen begeleider, dan verwachten wij van hem of haar dat hij of zij goedziend is en u de gehele dag begeleidt, dus ook tijdens alle aktiviteiten. U kunt geen beroep doen op de Twin-travel begeleiders, maar uiteraard wel op de reisleider!

Onze begeleiders zijn mensen die het belangrijk vinden dat ook visueel gehandicapten op vakantie kunnen. Ze zijn bereid er vrije dagen voor op te nemen én ze zijn bereid om een deel van de reiskosten te betalen. Daarnaast vinden ze het leuk om andere mensen te ontmoeten, samen mooie excursies of wandelingen te maken en waar nodig de helpende hand te bieden. Ze helpen u indien gewenst bij het in- en uitstappen van trein of bus, met het aangeven hoe de hotelkamer en de badkamer er uit zien, met het zoeken van iets dat u kwijt bent, met het kopen van souvenirs en met het kopen en schrijven van briefkaarten, met het opnemen of wisselen van geld, enz. Verder kunnen zij u een hand of arm geven tijdens het lopen in een vreemde omgeving, vertellen zij over de omgeving en laten zij u dingen zien en voelen die u interessant vindt. Ook kunnen ze teksten voorlezen uit een reisgids.

Onder onze begeleiders bevinden zich géén verpleegkundigen of artsen. Heeft u tijdens de vakantie medische hulp nodig, dan moet u daar zelf voor zorgen. Wij verwachten van reizigers een grote mate van zelfstandigheid, dat wil zeggen dat wij in ieder geval het volgende verwachten:

Indien u naast een visuele handicap ook een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke handicap heeft, dan moet u dat bij boeking vermelden. Afhankelijk van de handicap en de gekozen reis, zullen wij uw boeking noteren òf u adviseren een andere vakantie uit te zoeken. Daarom moet u bij boeking alle bijzonderheden omtrent uw gezondheid vermelden, óók indien hierom niet expliciet gevraagd wordt.

Indien u alleen boekt, dan deelt u een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Bij een aantal vakanties is het mogelijk tegen bijbetaling een 1-persoonskamer te boeken, maar het aantal 1-persoons kamers is vaak beperkt.

Heeft u belangstelling voor 1 van de reizen, wacht u dan niet te lang met boeken, want vol is vol. Wie vroeg boekt, profiteert bovendien van een lagere reissom. U kunt telefonisch boeken en uw boeking is daarmee direkt definitief. Bij boeking worden uw persoonlijke gegevens gevraagd, u dient eventuele bijzonderheden door te geven en u kunt aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekering wenst. Hierna ontvangt u de boekingsbevestiging met 2 acceptgirokaarten, 1 voor de aanbetaling en 1 voor het restant bedrag. Het bedrag en uw naam en adres zijn al ingevuld. U hoeft alleen nog maar uw bank- of gironummer in te vullen en een handtekening te zetten. De aanbetaling moet binnen 10 dagen na boeking worden voldaan, het restant uiterlijk 8 weken voor vertrek. Boekt u binnen 8 weken voor vertrek dan ontvangt u 1 acceptgirokaart voor het gehele bedrag. Deze betalingsdata worden op de acceptgirokaart vermeld.

Twin-travel kan een boeking weigeren, bijvoorbeeld als iemand zich tijdens een vorige vakantie heeft misdragen, indien zijn of haar geleidehond zich misdragen heeft of wanneer een rekening niet of niet geheel betaald is.
In enkele gevallen is het mogelijk de meerkosten voor begeleiding vergoed te krijgen.
Bijvoorbeeld door:

Wilt u na boeking uw vakantie annuleren, dan kan dat alleen telefonisch. Wij brengen u dan annuleringskosten in rekening, óók indien u de aanbetaling en/of het restantbedrag nog niet betaald heeft, en wel:

Voor alle hierboven genoemde periodes geldt een minimum van 25 Euro.
Heeft u bij boeking een annuleringsverzekering afgesloten, dan kunt u deze annuleringskosten bij de verzekeringsmaatschappij claimen. Of u de annuleringskosten terugkrijgt, hangt af van de reden waarom u annuleert. De premie voor de annuleringsverzekering bedraagt 5,5 % van de reissom. De poliskosten voor het afsluiten van een annuleringsverzekering bedragen 3,50 Euro.

De laatste informatie over de geboekte vakantie, ontvangt u circa 1 week voor vertrek in braille, grootletterdruk of per email. Hierin staat wie er mee gaan, wat u mee moet nemen, waar verzameld wordt, hoe laat u vertrekt, enz.

De Stichting Twin-travel hanteert bovenstaande boekingsvoorwaarden. Voor gevallen waarin deze boekingsvoorwaarden niet voorzien, gelden de boekingsvoorwaarden van de touroperator waarbij de betreffende reis is ingekocht. Indien de boekingsvoorwaarden van de touroperator niet van toepassing zijn, dan worden de ANVR-voorwaarden gehanteerd. Deze voorwaarden worden op aanvraag toegestuurd.

Twin-Travel is aangesloten bij de SGR, Stichting Garantiefonds Reisgelden. Meer informatie over de SGR in het algemeen en over de garantieregeling in het bijzonder is te vinden op www.sgr.nl. logo SGR

Terug naar boven

Terug naar index-pagina

Reageer